vineri, 23 iulie 2010

Evacuare romi

In dimineata zilei de 20.07.2010, zona Blascovici orele 8 reprezentantii Primariei Tm, impreuna cu Politia Comunitara, politia de la sectia IV si reprezentanti ai jandarmeriei au intervenit pentru evacuarea unei familii de romi care locuiau de 3 ani pe un teren care pana anul acesta apartinea de Primaria Tm. Primaria a tolerat familia de romi formata din 8 persoane (mama impreuna cu 7 copii). Terenul a trecut in proprietatea Parohiei Ortodoxe Blascovici, dorind ca pe terenul respectiv sa construiasca un asezamant social. Cocioabele in care traiau romii, au fost demolate, acestia din urma dormind o noapte sub cerul liber.
Miercuri 21.07 orele 12,50 jandarmeria a fost din nou anuntata, deoarece romii ramasi fara adapost , si-au petrecut noaptea aproape de centrala termica din zona. A urmat o altercatie intre jandarmi si romi, romii acuzand jandarmii ca au folosit gaze lacrimogene impotriva lor, iar doi dintre ei sustin ca au fost loviti.
Vaduva Raceanu Ana este mama celor 7 copii, sustine ca are buletin de TM, facand numeroase demersuri (din 1997) la Primaria Tm ptr a primi o locuinta sociala. Pentru aplanarea conflictului a intervenit si Asociatia Parudimos, asociatie ce are ca scop principal imbunatatirea imaginii comunitatilor de romi in societate.